Ford test technologie om ongelukken te voorspellen

25-8-2020

Auto’s en sensoren worden met elkaar verbonden om zo de verkeersveiligheid nog verder te verbeteren. Ford ontwikkelt hiervoor een digitale tool om informatie van connected voertuigen en sensoren langs de weg te verzamelen. Zodat hiermee voorspeld kan worden waar mogelijk ongelukken kunnen gaan gebeuren. Ford werkt hiervoor samen met Vivacity Labs, Oxfordshire County Council en Loughborough University met hulp van Transport for London; dit project wordt gefinancierd door Innovate UK, het innovatiefonds van de Britse overheid, en het Britse ministerie voor Bedrijfsleven, Energie en Industriële Strategie. Dit initiatief volgt op uitgebreid onderzoek van Ford naar gebruik van geavanceerde analyses en informatie van connected voertuigen. Hiermee kan mobiliteit en verkeersveiligheid in steden verbeterd worden.

Kortom, een consortium onder leiding van Ford werkt aan de ontwikkeling van een innovatieve voorspellende tool om de verkeersveiligheid te verbeteren. De tool gebruikt gegevens van connected voertuigen en intelligente sensoren langs de weg om het verkeer in steden eenvoudiger en veiliger te maken.

Jaarlijks komen er wereldwijd meer dan 1,3 miljoen mensen om het leven in het verkeer. Dat zijn ongeveer 3.700 mensen per dag. Wereldwijd zijn verkeersongelukken de op zeven na belangrijkste doodsoorzaak. Dit heeft niet alleen impact op de mens, maar ook financiële consequenties. Het Britse ministerie van Verkeer stelt dat de jaarlijkse kosten van verkeersongelukken meer dan £ 35 miljard (bijna € 39 miljard) bedragen.

De digitale tool voor verkeersveiligheid analyseert de informatie van connected voertuigen, slimme sensoren langs de weg en de gegevens van gemeenten om locaties te kunnen identificeren waar mogelijk ongelukken kunnen ontstaan. Op deze locaties kunnen dan ook de potentiële oorzaken geïdentificeerd worden. Gemeenten kunnen deze analyses gebruiken om voorzorgsmaatregelen te treffen bij de gevaarlijkste wegen en kruispunten.


Binnenkort is elk nieuw voertuig connected. We zien dit als een kans om het aantal verkeersongelukken aanzienlijk terug te dringen en mensenlevens te redden”, aldus Jon Scott, Project Lead City Insights bij Ford Mobility Europa. “We zijn ervan overtuigd dat we door samen te werken met vooraanstaande innovators, experts en wetenschappers – en met de hulp van Innovate UK – de mobiliteit van miljoenen mensen wereldwijd kunnen verbeteren.


Ford Mobility werkt nauw samen met onder andere Oxfordshire County Council, Vivacity Labs, specialist op het gebied van AI-sensoren, vooraanstaande wetenschappers van het Transport Safety Research Centre van Loughborough University en Transport for London. Het doel is om de tool verder te ontwikkelen tot een oplossing waar steden en weggebruikers wereldwijd baat bij hebben. Het initiatief wordt financieel gesteund door Innovate UK, het innovatiefonds van de Britse overheid.


Ford Focus


Data-driven verkeersveiligheid

Ford heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van de door connected voertuigen verzamelde gegevens en heeft hiervoor voorspellende analyses gemaakt om de verkeersveiligheid te kunnen verbeteren. Deze zomer is men gestart met een achttien maanden durend project waarbij 700 personenauto’s en bedrijfswagens binnen Oxfordshire en Londen met elkaar worden verbonden.

Gedetailleerde telematicagegevens van deze voertuigen, waaronder de bediening van het rem- en gaspedaal en de stuurhoek, worden geanalyseerd in combinatie met gegevens van sensoren langs de weg. Met de extra 25 slimme sensoren van Vivacity Labs, specialist op het gebied van het verzamelen van verkeersinformatie en classificatie, komt het aantal actieve sensoren nu op honderd.

Het team van experts van het Transport Safety Research Centre van Loughborough University, onder leiding van Ruth Welsh, hoogleraar verkeersveiligheid, en het Global Data Insight and Analytics-team van Ford gaan de bestuurders- en voertuiggegevens analyseren. De Oxfordshire County Council zal tegelijkertijd onderzoeken hoe gegevensbronnen van gemeenten kunnen worden gecombineerd met de voorspellende tool om de veiligheid van alle weggebruikers te verbeteren.


Oxfordshire County Council ondersteunt innovatieve toepassingen voor connected-voertuigtechnologieën die voordelen opleveren voor onze gemeenschap”, aldus Llewelyn Morgan, Head of Innovation bij Oxfordshire County Council. “Door voertuiggegevens te verbinden met een slimme infrastructuur hopen we met dit project de veiligheid van alle weggebruikers te verbeteren.


De inzichten en analyses worden gebruikt om het digitale algoritme verder te toetsen en te ontwikkelen tot een schaalbaar commercieel product waar steden en weggebruikers wereldwijd baat bij hebben. Het consortium blijft daarnaast andere praktische toepassingen van voorspellende analyses op het gebied van verkeersveiligheid onderzoeken.


Loughborough beschikt over meer dan 40 jaar kennis en ervaring met onderzoek naar verkeersveiligheid. We zijn trots dat we deel uitmaken van een vernieuwend project waarmee het Verenigd Koninkrijk toonaangevend wordt op het gebied van connected voertuigveiligheid”, aldus hoogleraar Steve Rothberg, Pro Vice-Chancellor for Research aan Loughborough University.


Proefprojecten connected voertuigen

Het project is het vervolg op twee succesvolle proefprojecten in Londen waarbij analisten en datawetenschappers van Ford Mobility gegevens hebben verzameld op basis van meer dan een 1,6 miljoen door connected voertuigen gereden kilometers. Op basis van de geanalyseerde gegevens hebben ze gedetailleerde aanbevelingen gedaan om de verkeersveiligheid op diverse gevaarlijke wegen en kruispunten in en rondom Londen te verbeteren.*


Ford Fiesta


Voorbeelden van de aanbevelingen zijn het plaatsen van flitspalen bij verkeerslichten om rijden door rood te ontmoedigen, het snoeien van vegetatie om ervoor te zorgen dat verkeersborden goed zichtbaar zijn, het plaatsen van verkeersborden en -lichten van dubbele hoogte, het vernieuwen van het wegdek van wegen en het verhogen van servicedeksels.

Ford Mobility werkt daarnaast samen met de autoriteiten in Keulen en Valencia om te onderzoeken op welke manieren het gebruik van informatie van connected voertuigen de stedelijke mobiliteit kan verbeteren. Wil je meer weten over wat hiervan de implicaties zijn voor Ford-rijders? Of wil je misschien zelf de veiligheid en rij-comfort van onze Ford voertuigen ervaren? Neem dan contact met ons op of boek een proefrit!

Boek een proefrit Neem contact op# # #

* Kijk op citydatareport.fordmedia.eu voor uitgebreide informatie en het volledige report

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws